Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ταλιατέλες σπανάκι µε λαχανικά


Νηστίσιμο και νόστιμο πιάτο!

Ένα φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Κάντε παραλλαγές, ανάλογα με τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά:
500 γραμ. ταλιατέλες πράσινες ή μισές πράσινες και μισές άσπρες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
350 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
600 γραμμ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
2 πιπεριές χρωματιστές σε φέτες
10 ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Στο ελαιόλαδο, σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 8΄-10΄.

2. Βράζουμε τις ταλιατέλες. Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και τις ελιές και βράζουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου