Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γαύρος μαρινάτος


Συστατικά

·                                 30 γαυράκια μικρά
·                                 10 σκελίδες σκόρδο
·                                 ξύδι όσο πάρει
·                                 λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

1.      Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και τον ανοίγουμε στη μέση από την πλευρά της κοιλιάς με το δάκτυλό μας.
2.      Βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά.
3.      Σε ένα ταπεράκι κατά προτίμηση γυάλινο στρώνουμε μια σειρά από γαύρους ανοιχτούς.
4.      Πασπαλίζουμε με σκόρδο ψιλοκομμένο.
5.      Εξακολουθούμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
6.      Γεμίζουμε με ξύδι να σκεπαστούν τα ψάρια και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
7.      Κλείνουμε το τάπερ και βάζουμε τα ψάρια στο ψυγείο και σε τρεις μέρες είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο γαύρος είναι αποψυγμένος, απλώς γίνεται πιο μαλακός. Καλά είναι να είναι φρέσκο το ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου