Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μπουγάτσα γλυκιά (με κρέμα)


Συστατικά

·                                 500 γρ. φύλλο κρούστας
·                                 6 ποτήρια γάλα
·                                 12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ (πολύ γεμάτες)
·                                 18 κουταλιές ζάχαρη
·                                 2 κουταλιές βούτυρο + βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
·                                 5 αυγά μικρά ή 4 μεγάλα
·                                 κανέλα
·                                 ζάχαρη άχνη


 Οδηγίες

1.      Ζεσταίνουμε τα 5 ποτήρια από το γάλα (χωρίς να βράσει). Τραβάμε από τη φωτιά.
2.      Σε 1 ποτήρι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ.
3.      Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα και λίγη κανέλλα.
4.      Ξαναβάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
5.      Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο και τοποθετούμε τα μισά φύλλα σε ταψί. Στρώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
6.      Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου