Συστατικά
· 3 κομμάτια φιλέτο μοσχάρι
· 15 κόκκους πιπεριού
· 300 ml ζωμό βοδινό
· 30 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
· 40 ml κρέμα γάλακτος
· ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο extra
· αλάτι
· μπράντυ ή κονιάκ
Οδηγίες
1. Συνθλίβουμε τους κόκκους πιπεριού και περναμε τα φιλέτα ένα ένα άπό κάθε πλευρά, πιέζωντας έτσι ώστε να κολλήσουν τα πιπέρια.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά.
3. Αφαιρούμε όση λιπαρή ουσία έμεινε, προσθέτουμε το μπράντυ ή το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
5. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια για να δέσει η σάλτσα και ανοίγουμε το χρώμα της σάλτσας με την κρέμα γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βούτυρο να είναι παγωμένο. Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές σταγόνες ταμπάσκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου