Συστατικά
· 1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση όχι πλευρά)
· 1 ποτήρι ελαιόλαδο
· 1 ή 2 κρεμμύδια
· 3 λεμόνια
· 4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
· Αλάτι
· Πιπέρι
· Δάφνη
· Μία κουταλιά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
Οδηγίες
1. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Τσιγαρίζουμε το κρέας καλα και από τις δύο πλευρές.
3. Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο.
4. Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
5. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια, αφού τα ανακατέψουμε με την κουτάλια το αλεύρι.
6. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και προσαρμόζονται ανάλογα με το γούστα.
Για να είναι ασφαλής η συνταγή ως προς τη γλουτένη, για να δέσετε τη σάλτσα, χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Για να είναι ασφαλής η συνταγή ως προς τη γλουτένη, για να δέσετε τη σάλτσα, χρησιμοποιήστε αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου