Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μιλφέιγ μόκα


Γλυκές... παρασπονδίες!

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τον στιγμιαίο καφέ και τη βάζετε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα της κατσαρόλας,  ρίχνετε το 1/3 στο μπολ με τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, και ανακατεύετε μέχρι να «δέσει» η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σε ένα καθαρό σκεύος. Την αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει εντελώς (αν θέλετε, μπορείτε να τη φτιάξετε και μια μέρα πριν και να την αφήσετε στο ψυγείο). Πριν τη χρησιμοποιήσετε, την ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός για να μαλακώσει και να αποκτήσει λεία υφή.

Σε μια μακρόστενη πιατέλα απλώνετε το 1/3 από τα σφολιατίνια, το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσετε κενά μεταξύ τους, και τα καλύπτετε με τη μισή κρέμα. Από πάνω στρώνετε τα μισά από τα σφολιατίνια που απέμειναν, με φορά κάθετη προς τα σφολιατίνια της βάσης, φροντίζοντας πάλι να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους. Απλώνετε και την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια, τα οποία τοποθετείτε παράλληλα προς τα σφολιατίνια της βάσης. Προαιρετικά, πασπαλίζετε με κακάο. 

ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες)
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών
1½-2 πακέτα σφολιατίνια 
350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 γεμάτο κουτ. γλυκού στιγμιαίος καφές
80 γρ. ζάχαρη
κακάο για το πασπάλισμα (αν θέλετε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου