Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Παραδοσιακή μαγειρίτσα






















Δεν υπάρχει πιο κλασικό φαγητό για το βράδυ της Ανάστασης από την μαγειρίτσα. Μία πλούσια σούπα με πολύ γεύση που μπορείτε να την κάνετε όλες όσο δύσκολη και αν φαίνεται.
Υλικά
1 κιλό συκωταριά αρνίσια (και τα γλυκάδια) 
1 μέτριο, ξερόκρεμμύδι
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
2 αντίδια χοντροκομμένα  
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
1/3  κούπα τσαγιού ρύζι γλασέ
Για το αβγολέμονο:
 3 αβγά
2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Πλένετε καλά τη συκωταριά μαζί με τα πνευμόνια και τα γλυκάδια και τα βάζετε σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Έπειτα ψιλοκόβετε τη συκωταριά με το ψαλίδι της κουζίνας σε πολύ μικρά κομμάτια, στο μέγεθος ζαριού.
2.Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά σε μία βαθιά κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτετε τα κομμάτια της συκωταριάς μαζί με τα γλυκάδια. Τα τσιγαρίζετε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά περίπου. Ρίχνετε τα αντίδια και αλατοπιπερώνετε.
3.Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά και βράζετε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τα μυρωδικά και το ρύζι λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο.
4.Για το αυγολέμονο, χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά. Προσθέτετε τους κρόκους στη μαρέγκα και χτυπάτε το μείγμα καλά.
5.Στύψτε τα λεμόνια και προσθέτετε σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο-λίγο το ζουμί από τη μαγειρίτσα χτυπώντας συνεχώς και γρήγορα το μείγμα.
6.Οταν έχετε βάλει αρκετό ζουμί, το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αβγολέμονο παντού. Σερβίρετε ζεστό.
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου