Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χοιρινό με σως γιαουρτιού









Μία πιο ελαφριά εκδοχή!

Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή. Προσέχουμε μόνο να μην είναι πολύ καυτό το φαγητό και μας «κόψει» το αυγό. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Υλικά


* 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μικρές μερίδες
* λίγο ελαιόλαδο
* 250 γρ. μανιτάρια
* 3-4 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης (βάζο)
* 3 κρόκοι αυγού
* 250 γρ. γιαούρτι
* 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
* 1 φλ. του καφέ κονιάκ
* αλατοπιπερο
* κάρρυ

Εκτέλεση

* Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κονιάκ.
* Προσθέτουμε λίγο νερό και αλατοπιπερο και αφήνουμε να βράσει ελέγχοντας το να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νεράκι ακόμη.
* Οταν βράσει ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και φροντίζουμε να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
* Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με το γιαούρτι την μουστάρδα και το κάρυ. Ρίχνουμε λίγο απο το ζουμί του φαγητού και κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Πηγή: greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου