Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο


Μία πρωτότυπη εκτέλεση, ιδανική για δίαιτα

Τα μανιτάρια είναι ο καλύτερος σύμμαχος για όσους κάνουν δίαιτα. Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μία μανιταρόπιτα διαίτης χωρίς φύλλο;

Υλικά:

-250 γρ. φυτική μαργαρίνη
-μισό φλιτζάνι μαϊντανό
-αλάτι, πιπέρι
-1 κιλό ψωμί τοστ ψίχα
-1 κιλό τυρί του τοστ ή γκούντα
-1 κιλό ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
-10 φέτες μπέικον
-1 κιλό μανιτάρια (οποιοδήποτε είδος)
-250 γρ. τυρί πεκορίνο
-2 κρεμμύδια σε φέτες
-4 αυγά
-1 λίτρο φρέσκο γάλα

Εκτέλεση


Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση:

- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά, μόνο του χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.

- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

- Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.

- Τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.

- Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και το βγάζουμε αμέσως.

Μετά τη γέμιση:

- Σε μεγάλο βαθύ σκεύος, ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε αρχικά κάτω-κάτω φέτες ψωμί τοστ.

- Από πάνω βάζουμε το ζαμπόν.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί του τοστ.

- Πάνω από το τυρί ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ήδη έτοιμη.

- Από πάνω από τη γέμιση βάζουμε μια δεύτερη στρώση ψωμί για τοστ, ζαμπόν και τυρί.

- Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα.

- Τα ρίχνουμε από πάνω από τις στρώσεις μας, μέσα στο ταψί.

- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί, τριμμένο ή μη, για να κάνει κρούστα.

- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου