Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού


Θα τους ξετρελάνετε όλους!

Τα ζυμαρικά είναι πάντα μία εύκολη επιλογή αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε τέτοιους συνδυασμούς που κάθε φορά θα εντυπωσιάζετε με τη μαγειρική σας. 

Υλικά για 4 άτομα


* 500 γρ. λιγκουίνι

* 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα βασιλικό

* 2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

* 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

* 1 σκελίδα σκόρδο

* 50 γρ. κουκουνάρι

* αλάτι, πιπέρι


Προετοιμασία


Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το τυρί, το σκόρδο, 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Θα έχουμε 1½ φλυτζάνι σάλτσα πέστο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου