Θα τους ξετρελάνετε όλους!
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μία εύκολη επιλογή αλλά ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε τέτοιους συνδυασμούς που κάθε φορά θα εντυπωσιάζετε με τη μαγειρική σας.
Υλικά για 4 άτομα
* 500 γρ. λιγκουίνι
* 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα βασιλικό
* 2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
* 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 50 γρ. κουκουνάρι
* αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το τυρί, το σκόρδο, 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Θα έχουμε 1½ φλυτζάνι σάλτσα πέστο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά για 4 άτομα
* 500 γρ. λιγκουίνι
* 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα βασιλικό
* 2/3 του φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
* 2/3 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 50 γρ. κουκουνάρι
* αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το τυρί, το σκόρδο, 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να γίνει μία πηχτή σάλτσα. Θα έχουμε 1½ φλυτζάνι σάλτσα πέστο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε με τη σάλτσα βασιλικού. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου