Συστατικά
· 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
· 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
· 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
· 2 αυγά
· 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
· 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
· 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
· 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
· 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
· 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
· 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
· 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
· ελαιόλαδο για το ταψί
Οδηγίες
1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
2. Πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
3. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά ή ψήνουμε στο γκριλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο μου (Ευδοκία Πατσιλινάκου), "μεζεδάκια για μερακλήδες", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. (Καμπανά)
Πηγη: sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου