Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Πρόκειται για μία συνταγή νόστιμη και υγιεινή, που σε κερδίζει από την γλυκύτητα της κολοκύθας και την βελουτέ υφή της. Αυτή είναι η κολοκυθόσουπα:
Συστατικά
* 1 κιλό κολοκύθα
* 2 καρότα
* 1 πράσο
* 1 πατάτα
* 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
* 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
* κάρδαμο
* αλατοπίπερο
* ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
* λίγο λευκό κρασί
* 100 ml ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. βιτάμ
Οδηγίες
1. Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σωτάρω στο λάδι.
2. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
3. Καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση.
4. Τότε προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω το βούτυρο. Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Συστατικά
* 1 κιλό κολοκύθα
* 2 καρότα
* 1 πράσο
* 1 πατάτα
* 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
* 100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
* κάρδαμο
* αλατοπίπερο
* ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
* λίγο λευκό κρασί
* 100 ml ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. βιτάμ
Οδηγίες
1. Πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε κυβάκια και τα σωτάρω στο λάδι.
2. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύω. Προσθέτω και το ζωμό.
3. Καπακώνω την κατσαρόλα και αφήνω να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιώ τη σούπα και τη βάζω να πάρει μια βράση.
4. Τότε προσθέτω την κρέμα κι ανακατεύω. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτω το βούτυρο. Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου