Μία απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μηλόπιτα με απλά συστατικά που βρίσκονται πάντα στη κουζίνα σας.
Υλικά
Για τη ζύμη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
1) Παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ. και το βουτυρώνουμε
2) Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτεται όλη του η επιφάνεια.
3) Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα (προσοχή μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν), και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
4) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
5) Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
6) Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Υλικά
Για τη ζύμη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
1) Παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ. και το βουτυρώνουμε
2) Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτεται όλη του η επιφάνεια.
3) Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα (προσοχή μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν), και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
4) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
5) Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
6) Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου