Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μπριζολάκια με δενδρολίβανο και τυρί



















 Συστατικά

4 Μπριζόλες μοσχαρίσιες
150 γρ. τρίμματα από άσπρο ψωμί
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι
3 κουτ. ελαιόλαδο
4 κουτ. βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλατοπίπερο


Προετοιμασία

Καθαρίζετε τις μπριζόλες από το εμφανές λίπος η τις μεμβράνες και τις χτυπάτε με μπαλταδακι, να πλατύνουν. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν. Σε ρηχό μπολ ανακατεύεται τα τρίμματα, την παρμεζάνα και το δενδρολίβανο. Ρίχνεται τις μπριζόλες στα χτυπημένα αυγά, αφήνετε να στραγγίσουν για λίγο και τις πιέζετε και από τις δυο πλευρές στο μίγμα με τα τρίμματα του ψωμιού. Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα σκόρδα ώσπου να ροδίσουν.
Βγάζουμε τα σκόρδα και τα πετάμε. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βάζετε στο τηγάνι τις μπριζόλες. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πόσο καλά τις θέλετε ψημένες, ώσπου να ροδίσουν και να κάνουν τραγανή κρούστα. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, αλατοπιπερωνετε και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη


Sintagess.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου