Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ηπειρώτικη κρεατόπιτα















Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια. 

Αλατοπιπερώνουμε, συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Το αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε με το ρύζι, τη φέτα, τα αβγά και τα μυρωδικά.

Απλώνουμε τα φύλλα λαδωμένα στο ταψί, καλύπτοντας καλά τα πλαϊνά τοιχώματα. Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και ψήνουμε στους 170ο C, περίπου για 1 ώρα.

Υλικά για 6-8 άτομα 
• 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες 
• 1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα 
• 1 κιλό κρεμμύδια ξερά 
• ¾ φλιτζανιού βρασμένο ρύζι καρολίνα 
• 200 γραμ. φέτα 
• 6 αυγά 
• 1 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός 
• ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος 
• 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο 
• ελαιόλαδο για τα φύλλα 
• αλάτι, πιπέρι 

Πηγή: driskas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου