Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Γευστικά μανιτάρια για ορεκτικό















Τα μανιτάρια λατρεύουν το σκόρδο και τα μπαχαρικά και αν τα μαγειρέψετε σωστά θα μοιάζουν σαν να τρώτε το πιο τρυφερό φιλέτο. Μην τα υποτιμάτε καθόλου καθ’ότι αποτελούν ένα εξαιρετικό ορεκτικό ακόμα και για τα επίσημα δείπνα αλλά και...
 άνετα μπορούν να γίνουν ένα πολύ νόστιμο κυρίως πιάτο.

Υλικά

1/3 κούπα βούτυρο

3 πακέτα φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

¼ κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ κούπα φρέσκο μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το εστραγκόν, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τα μανιτάρια να κάψουν μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνέχεια.

2.Λίγο πριν τα σερβίρετε ρίχνετε και τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.

Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου