Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
4 χοιρινέςμπριζόλες, χωρίς κόκαλο και περιττό λίπος
4 φέτες ανανάκομπόστα (κονσέρβας), κρατήστε το υγρό από την κονσέρβα
2 κουταλιές τηςσούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια τουγλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι τουγλυκού ντοματοπελτέ
1/2 κουταλάκι τουγλυκού κόκκινο πιπέρι, σκόνη
1/2 κουταλάκι τουγλυκού αλάτι
1 κουταλιά τηςσούπας φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τηςσούπας σάλτσα σόγιας
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε σεένα μπολ και ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το ντοματοπολτό και τονπερισσότερο από το χυμό ανανά από την κονσέρβα.
Βάλτε το λάδι σεένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, καιτοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τις μπριζόλες για 5 λεπτά σε κάθε πλευράμέχρι να ροδίσουν και σχεδόν να ψηθούν. Όσο ψήνεται το κρέας προσθέστε τοαλάτι, το πιπέρι, και το τζίντζερ.
Προσθέστε τον ανανάστο τηγάνι με το κρέας και αφήστε πάνω στην φωτιά μέχρι να αρχίσει νακαραμελώνει η κομπόστα.
Προσθέστε το μείγμασόγιας στο τηγάνι μόλις αρχίσει να καραμελώνει ο ανανάς και ψήστε μέχρι ναμειωθούν τα υγρά στο τηγάνι και να αρχίσουν να αφρίζουν (6-8 λεπτά).
Σερβίρετε τιςμπριζόλες πασπαλίζοντας με φύλα κόλιανδρου, και ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου