- 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 φλυτζάνια γάλα
- 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
- 4 βανίλλιες
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι
-Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει
-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά
-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς
-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα
-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Αφήνετε να κρυώσει
-Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος
-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.
-Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει
-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά
-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς
-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα
-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Αφήνετε να κρυώσει
-Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος
-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.
Πηγή; sintages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου