Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παγωτό Βανίλλια













  • 4 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι αλεύρι
  • 4 βανίλλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
-Ανακατεύετε μαζί την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι 

-Προσθέτε το γάλα και αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει 

-Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά 

-Προσθέτετε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύετε συνεχώς 

-Ρίχνετε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα 

-Ανακατεύετε συνεχώς για ένα λεπτό 

-Αποσύρετε από τη φωτιά 

-Αφήνετε να κρυώσει 

-Προσθέτετε τις βανίλλιες και την κρέμα γάλακτος 

-Το μείγμα είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή.

Πηγή; sintages.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου