Ένα ιδιαίτερο πιάτο
Σίγουρα οι πίτες με γλυκοκολοκύθα και κύμινο είναι ένα πιάτο που δεν τρώτε συχνά! Μια δοκιμή όμως θα σας πείσει να το εντάξετε στις αγαπημένες σας συνταγές!
Υλικά (για 25-30 κοµµάτια)
Για το φύλλο
• 3 φλιτζ. αλεύρι
• 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. λεµόνι
• 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
• λίγο αλάτι
Για τη γέµιση
• 1½ κιλό γλυκοκολοκύθα
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. αλάτι
• 1 κ.τ.γ. κύµινο
Ετοιµασία
1. Ζυµώνετε µια µαλακή και αφράτη ζύµη, η οποία δεν πρέπει να κολλάει στα τοιχώµατα της λεκάνης ούτε στα χέρια σας. Την αφήνετε σκεπασµένη µε µια πετσέτα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
2. Στο µεταξύ ετοιµάζετε τη γέµιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε µια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε τη γλυκοκολοκύθα, την οποία έχετε κόψει σε πολύ µικρά κοµµάτια, και προσθέτετε ενάµισι ποτήρι νερό. Ψήνετε την κολοκύθα έως ότου γίνει ένας πηχτός πολτός και απορροφήσει όλα της τα νερά. Αφήνετε το µείγµα να κρυώσει και προσθέτετε το αλάτι, το κύµινο και το πιπέρι.
3. Κόβετε τη ζύµη σε κοµµάτια, µε τα οποία ανοίγετε λεπτά φύλλα. Με µια φόρµα κόβετε στρογγυλούς δίσκους, τους οποίους γεµίζετε µε το µείγµα. Κλείνετε τις πίτες µε ένα πιρούνι και τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά µπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο στη λαδόκολλα για 25-30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.
50' Χρόνος προετοιμασίας
110 θερµίδες
Πηγή: myworld
Υλικά (για 25-30 κοµµάτια)
Για το φύλλο
• 3 φλιτζ. αλεύρι
• 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. λεµόνι
• 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
• λίγο αλάτι
Για τη γέµιση
• 1½ κιλό γλυκοκολοκύθα
• ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. αλάτι
• 1 κ.τ.γ. κύµινο
Ετοιµασία
1. Ζυµώνετε µια µαλακή και αφράτη ζύµη, η οποία δεν πρέπει να κολλάει στα τοιχώµατα της λεκάνης ούτε στα χέρια σας. Την αφήνετε σκεπασµένη µε µια πετσέτα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
2. Στο µεταξύ ετοιµάζετε τη γέµιση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε µια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε τη γλυκοκολοκύθα, την οποία έχετε κόψει σε πολύ µικρά κοµµάτια, και προσθέτετε ενάµισι ποτήρι νερό. Ψήνετε την κολοκύθα έως ότου γίνει ένας πηχτός πολτός και απορροφήσει όλα της τα νερά. Αφήνετε το µείγµα να κρυώσει και προσθέτετε το αλάτι, το κύµινο και το πιπέρι.
3. Κόβετε τη ζύµη σε κοµµάτια, µε τα οποία ανοίγετε λεπτά φύλλα. Με µια φόρµα κόβετε στρογγυλούς δίσκους, τους οποίους γεµίζετε µε το µείγµα. Κλείνετε τις πίτες µε ένα πιρούνι και τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά µπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο στη λαδόκολλα για 25-30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.
50' Χρόνος προετοιμασίας
110 θερµίδες
Πηγή: myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου