Ένα πιάτο με άρωμα Ελλάδας!
Με λίγη υπομονή και θα φτιάξετε ένα καταπληκτικό τραπέζι που θα ενθουσιάσει τους πάντες!
Υλικά για 4 άτομα
• 150 γρ. αμπελόφυλλα
• 750 γρ. σαρδέλες, όχι πολύ μικρές, πλυμένες και καθαρισμένες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και καθεμία στη μέση
• ½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τα ζεματάμε βουτώντας τα λίγα λίγα για 2 λεπτά κάθε φορά. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο και μισή φέτα λεμόνι. Τυλίγουμε σφιχτά με 1 ή 2 αμπελόφυλλα (ανάλογα με το μέγεθος).
Τοποθετούμε τις σαρδέλες στο ταψί βάζοντας ανάμεσά τους τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σκόρδο που περίσσεψε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: homefood.gr
Υλικά για 4 άτομα
• 150 γρ. αμπελόφυλλα
• 750 γρ. σαρδέλες, όχι πολύ μικρές, πλυμένες και καθαρισμένες
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και καθεμία στη μέση
• ½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει τα ζεματάμε βουτώντας τα λίγα λίγα για 2 λεπτά κάθε φορά. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό, λίγο σκόρδο και μισή φέτα λεμόνι. Τυλίγουμε σφιχτά με 1 ή 2 αμπελόφυλλα (ανάλογα με το μέγεθος).
Τοποθετούμε τις σαρδέλες στο ταψί βάζοντας ανάμεσά τους τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σκόρδο που περίσσεψε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Πηγή: homefood.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου