Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com
Υλικά:
4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό κόλιανδρο σε σκόνη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοκομμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Χαράσσουμε ελαφρά τις χοιρινές μπριζόλες.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κολίανδρο, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Απλώνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα πάνω σε κάθε μπριζόλα και στις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι/γκριλ και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήνουμε 4 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμες σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με ρύζι στον ατμό και γαρνίρετε με μερικές φέτες από τα πράσινα κρεμμυδάκια. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου