Συστατικά
· 2 1/2 φλυτζ τσαγ αλεύρι
· μαγιά φρέσκια μεγέθους 1 καρυδιού
· 1 φλυτζ τσαγ νερό
· λίγο ούζo
Οδηγίες
1. Βάλτε το αλεύρι σε μπώλ
2. Ζεστάνετε το νερό, ρίξτε μέσα τη μαγιά και ανακατέψτε να διαλυθεί καλά.
3. Ρίξτε τη στο αλεύρι και ρίξτε και λίγο ούζο
4. Ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια
5. Αλείψτε το ταψάκι σας με λίγο λάδι και ανοίξτε τη ζύμη με τα δάχτυλα να το καλύψει
6. Βάλτε τη γέμιση της αρεσκείας σας
7. Ψήστε στους 200 μέχρι να πάρει χρώμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά είναι για 2 ταψάκια αλουμινίου. Το αλεύρι λίγο λίγο, όσο σας πάρει να μην κολλάει. Όχι πολύ γιατί σκληραίνει η ζύμη. Αν μείνει 10΄ στο μπωλ γίνεται πολύ μαλακή και ανοίγει πιο εύκολα στο ταψί. Το νερό όχι καυτό γιατί κόβει η μαγιά (ζεστό να το αντέχετε στο δάχτυλό σας μέχρι το 10)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου