Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ζουμερή καρμπονάρα με τραγανό μπέικον...


Συστατικά

·                                 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
·                                 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
·                                 250 ml κρέμα γάλακτος
·                                 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
·                                 1 αυγό
·                                 1 κ.σ. βούτυρο
·                                 πιπέρι άσπρο

 Οδηγίες

1.      Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
2.      Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
3.      Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
4.      Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
5.      Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου