Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σάλτσα φράουλας


Συστατικά

·                                 1 κιλό φράουλες
·                                 2 κούπες νερό
·                                 1 1/2 κούπες ζάχαρη
·                                 4 κουταλιές Corn flour
·                                 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
·                                 3 κουταλιές κονιάκ

 Οδηγίες

1.      Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.
2.      Τις σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να' ναι 3 κούπες.
3.      Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
4.      Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες.
5.      Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα το κονιάκ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε όταν κρυώσει να την βάλουμε στη καταψυξη και να την διατηρήσουμε για πολύ καιρό!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου