Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αφράτο, εύκολο, γρήγορο και με σίγουρη επιτυχία!!!!


Συστατικά

·                                 450ml μπύρα
·                                 450ml νερό
·                                 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
·                                 Μία πρέζα ζάχαρη
·                                 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
·                                 4 φακελάκια μαγιά ξηρή
·                                 1 κουταλιά ελαιόλαδο
·                                 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 1.400 γρ

 Οδηγίες

1.      Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την μπύρα, το νερό και την μουστάρδα να χλιάνει.
2.      Το κατεβάζω από την φωτιά και διαλύω την μαγιά.
3.      Σε μία λεκανίτσα ρίχνω το ένα κιλό αλεύρι και κάνω λακουβίτσα, ρίχνω τα υγρά υλικά και την ζάχαρη με το αλατάκι και ζυμώνω καλά, προσθέτοντας και όσο αλεύρι πάρει. 
4.      Λαδώνω τις φόρμες που θα ψήσω το ψωμί ή τα πλάθω σε ότι σχήμα θέλω και τα αφήνω να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα καλά.
5.      Φουσκώνουν πολύ γρήγορα, γιατί έχουν πολύ μαγιά!!!!!!!!!!
6.      Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου