Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μύδια Σαχανάκι Με Μουστάρδα


Συστατικά

·                                 Ενα Σακουλακι Μυδια
·                                 Μια Πιπερια κοκκινη
·                                 Μιση Πιπερια καυτερη
·                                 Φετα τυρι Οσο Θελουμε
·                                 Ενα Κουταλακι του Γλυκου Μουσταρδα
·                                 Ενα κουταλακι της σουπας Αλευρι
·                                 Ριγανη
·                                 Αλατι
·                                 λίγο Ελαιόλαδο


Οδηγίες

1.      Πλενουμε τα μυδια πολυ καλα κι οταν λεμε καλα οχι μονο στο τρυπιτο. Απο το τρυπιτο σε μια κατσαρολιτσα με νερο και ξανα στο τρυπιτο 3-4 φορες μεχρι το νερο που θα βγαζουν τα μυδια να ειναι καθαρο.
2.      Βαζουμε λαδι και σωταρουμε τα μυδια για κανα 5λεπτο το πολυ.
3.      Βγαζουμε τα μυδια μονο σε μια ακρη.
4.      Ριχνουμε μεσα στο ζουμι τις πιπεριες κι επειτα την μουσταρδα και το αλευρι.
5.      Ριχνουμε ριγανη και αλατι οχι μπολικο γιατι ακολουθει και η φετα.
6.      Επειτα την φετα σε κυβους κατα προτιμηση διοτι με την Βραση θα λιωσει κι αν την τριψουμε για λογους αισθητικης θα χαθει.
7.      Συνεχιζουμε την βραση μεχρι να χυλωσει στον βαθμο που την θελουμε.
8.      Αν πηξει συμπληρωνουμε νερακι.
9.      Προς το τελος ξαναριχνουμε τα μυδια μεσα για κανενα 5λεπτο κι αφου τελειωσουμε και σβισουμε την φωτια ριχνουμε απο πανω λιγο ωμο ελαιολαδο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε να προσθεσουμε ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα μια μικρη για να παρει και λιγο ροζ χρωματακι απο το ηδη υπαρχον κτρινο χρωματακι που εχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου