Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το καλύτερο σαγανάκι!


Συστατικά

·                                 1 σακουλάκι γαριδούλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες
·                                 3-4 λουκάνικα χωριάτικα (τα μικρά, όχι τα τεράστια)
·                                 4-5 πιπεριές φλωρίνης τις κόκκινες
·                                 λίγο κόκκινο κρασί
·                                 2-3 ντομάτες τριμμένες
·                                 200 γρ. φέτα
·                                 200 γρ. γραβιέρα (εγώ χρησιμοποιώ Κρήτης, που είναι πιο γλυκιά)
·                                 ελαιόλαδο



Οδηγίες

1.      Βράζουμε λίγα λεπτά τις γαρίδες μας και τις στραγγίζουμε.
2.      Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα τηγανίζουμε για λίγο.
3.      Στο ίδιο σκέυος, περνάμε και τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε φέτες να ροδίσουν.
4.      Βράζουμε την ντοματούλα μας με το κρασί να πιει τα υγρά της.
5.      Σε ένα πυρέξ (όχι μικρό!) στρώνουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές, τα λουκάνικα και περιχύνουμε με τη σαλτσούλα.
6.      Προσθέτουμε σε κυβάκια τη γραβιέρα και τη φέτα και ψήνουμε στο φουρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να λειώσουν τα τυριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου