Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απάκι τηγανιά


 Συστατικά

·                                 250 γρ. απάκι σε μπουκίτσες (κυβάκια)
·                                 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
·                                 1 πιπεριά πράσινη σε μέτρια κομμάτια
·                                 1 πιπεριά κόκκινη σε μέτρια κομμάτια
·                                 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
·                                 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
·                                 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
·                                 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Οδηγίες

1.      Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές να "μαραθούν" αρκετά.
2.      Ρίχνουμε το απάκι και το σωτάρουμε μαζί με τις πιπεριές.
3.      Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν.
4.      Μόλις η τηγανιά μείνει με λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε λίγο και σερβίρουμε. Κρασί απαραίτητο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το απάκι είναι καπνιστό κρέας από χοιρινό, που παρασκευάζεται στην Kρήτη. Βρίσκεται συσκευασμένο σε Super Market και παντοπωλεία.
Χρησιμοποίησα αλάτι με μπαχαρικά (υπάρχει σε μύλο σε Super Market) και γραβιέρα Κρήτης με ήπια γεύση.
Τη συνταγή εντόπισα στο Γρήγορο αλλά όχι βρώμικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου