Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Παγωτό all time classic


Συστατικά

·                                 4 κροκαδια αυγου
·                                 1 φλ.τσαγιου ζαχαρη
·                                 1 γαλα εβαπορε
·                                 1 φυτικη κρεμα (μορφατ)
·                                 1 βανιλια
·                                 100γρ. ζαχαρουχο γαλα
·                                 κακαο
·                                 200γρ. γαλα για τη μορφατ

 Οδηγίες

1.      Χτυπαμε τη ζαχαρη, τη βανιλια και τα αυγα στο μιξερ ωσπου να γινουν σφιχτα και ασπρα σαν μαρεγκα, περιπου 5 λεπτα.
2.      Σε αλλο μπολ χτυπαμε τη μορφατ μεχρι να γινει σαντυγι, να στεκεται δηλαδη. Ενωνουμε τα δυο μερη χτυπωντας στη χαμηλη ταχυτητα στο μιξερ.
3.      Σε ενα τριτο μπολ χτυπαμε το παγωμενο εβαπορε (το εχουμε αφησει στην καταψυξη για 2-3 ωρες), με το ζαχαρουχο γαλα μεχρι να γινουν κρεμα. Μετα ενωνουμε με το υπολοιπο μιγμα και ανακατευουμε στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα.
4.      Χωριζουμε σε δυο μερη, αφηνουμε το ενα οπως ειναι και στο υπολοιπο ριχνουμε οσο κακαο θελουμε, αναλογα ποσο σκουρο το επιθυμουμε. Το βαζουμε υστερα σε εμαγιε ή σε φορμα παγωτου και το βαζουμε στην καταψυξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Καλο θα ειναι ο,τι γαλα χρησιμοποιησουμε (εκτος του ζαχαρουχου) να ειναι παγωμενα πολυ.
2. Για ευκολια εχετε τα μπολ ετοιμα με τα υλικα μεσα και απλα αλλαζετε το μιξερ. Γλιτωνετε χρονο!
3. Μπορειτε αν θελετε να βαλετε παραπανω βανιλιες για να μη μυριζει το αυγο. Δεν επηρεαζουν σε κατι. Ισα-ισα δινουν αρωμα.
4. Το γαλα που θα χρησιμοποιησουμε και το απλο εβαπορε και το ζαχαρουχο δεν ειναι αραιωμενα με νερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου