Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κερκυραϊκή παστιτσάδα


Συστατικά

·                                 800 γραμμάρια μοσχάρι
·                                 2 κρεμμύδια ξερά
·                                 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
·                                 4 γαρύφαλλα
·                                 4 κόκκους μπαχάρι
·                                 2 δαφνόφυλλα
·                                 2/3 κούπας λάδι
·                                 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
·                                 2 κούπες νερό
·                                 αλάτι
·                                 πιπέρι
·                                 μακαρόνια για παστίτσιο
·                                 κεφαλοτύρι


 Οδηγίες

1.      Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
2.      Ρίχνουμε το μοσχαράκι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
3.      Ρίχνουμε το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα, το πιπέρι και τέλος το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ντομάτα και το νερό και σιγοβράζουμε για μια ώρα.
4.      Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
5.      Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου