Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μπέργκερ κοτόπουλο µε πέστο















Εύκολο και γρήγορο!

Γύρισαν τα παιδιά από το σχολείο και δεν έχετε μαγειρέψει; Το μπέργκερ κοτόπουλο με πέστο χρειάζεται μόνο μισή ώρα προετοιμασίας και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους αρέσει!

Υλικά (για 4 άτοµα)
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 2 στήθη κοτόπουλο
• 25 γρ. ψίχουλα ψωµιού
• 25 γρ. παρµεζάνα
• 125 γρ. µοτσαρέλα
• 4 ψωµάκια για µπέργκερ ελαφρά ψηµένα
• λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας
• 4 φέτες λιαστής ντοµάτας
• 1 κ.τ.σ. πέστο

Ετοιµασία
1. Κόβετε τα στήθη στη µέση, τα χτυπάτε ελαφριά µέχρι να ανοίξουν και τα περνάτε µε λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα πιάτο ρίχνετε τα ψίχουλα ψωµιού και την παρµεζάνα και βυθίζετε µέσα τα κοµµάτια κοτόπουλου ώστε να καλυφθούν από το µείγµα.
2. Ψήνετε το κοτόπουλο σε ψηστιέρα ή στο γκριλ για περίπου 10-12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιµα, βάζετε µία φέτα µοτσαρέλα πάνω στο καθένα και τα βάζετε ξανά στο φούρνο µέχρι να αρχίσει να λιώνει. Όταν ψηθούν, συνοδέψτε τα µε τα ψωµάκια προσθέτοντας τα φύλλα σαλάτας, τις λιαστές ντοµάτες και λίγο πέστο. Σερβίρετε κατευθείαν.

30' χρόνος προετοιμασίας
481 θερµίδες

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου