Ο αστακός δεν είναι και από τα φαγητά που τρώμε καθημερινά. Είναι ίσως λίγο ακριβός και η όψη του κάνει πολλούς να μην τολμούν να τον δοκιμάσουν. Πρέπει να παραδεχτείτε όμως, ότι ανήκει στην οικογένεια των θαλασσινών και ότι τα θαλασσινά είναι το τέλειο αφροδισιακό -δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη.
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι γλυκού άσπρο πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου)
½ κούπα ελαιόλαδο
500 γραμ. ουρές αστακού
Εκτέλεση
1.Προθερμένεται τον φούρνο στο γκριλ.
2.Σε ένα μικρό μπολ, βάζετε τον χυμό από το λεμόνι και το λάδι και τα χτυπάτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου και ανακατεύετε πάλι.
3.Χαράξτε τις ουρές με ένα μεγάλο μαχαίρι. Βουτήξτε το ειδικό βουρτσάκι στη μαρινάδα σας, και περάστε με αυτό τις ουρές.
4.Βάλτε τις ουρές στο γκριλ, μία-μία με την μεριά της σάρκας προς τα κάτω. Ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μετά γυρίστε τις ουρές, αλείψετε πάλι με την μαρινάδα και ξαναβάλτε στη φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Μόλις κοκκινίσουν είναι έτοιμες να τις σερβίρετε.
Tip: Συνοδεύστε τους αστακούς σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί και την παρέα σας φυσικά.
Πηγή: queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου