Φτιάξτε μόνες σας τη ζύμη!
Η ζύμη για τα πιροσκί είναι πεντανόστιμη και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά δίνοντας πολλές επιλογές για όλα τα γούστα.
Υλικά
500 γρ. Αλεύρι
½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
½ εως ένα φλ. Τσαγιού γάλα χλιαρό
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση. Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
Τα πιροσκί τηγανίζονται σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι καλής ποιότητας.
Υλικά
500 γρ. Αλεύρι
½ φλ. Τσαγιού βούτυρο λιωμένο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
½ εως ένα φλ. Τσαγιού γάλα χλιαρό
2 κουταλάκια αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βάζουμε το ½ φλ. τσαγιού γάλα και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε ½ φλ. τσαγιού αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα. Αφήνετε τη ζύμη πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού και την κόβετε σε κύκλους διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου μια κουταλιά γέμιση. Αλοίφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου γύρω – γύρω τους δίσκους, τους οποίους στη συνέχεια διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα πλάθετε λίγο να πάρουν αυγοειδές σχήμα και τα αφήνετε πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα να φουσκώσουν λίγο ακόμη.
Τα πιροσκί τηγανίζονται σε κατσαρόλα με μπόλικο λάδι καλής ποιότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου