Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Γεμιστά από Κρήτη








Συστατικά

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 πιπεριές
  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο ή 2 μικρά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • μισό λεμόνι
  • λίγο ντοματοπολτό
  • λίγο μάραθο ή ανιθο, μαιντανο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • και φυσικά το ρύζι περίπου 1 1/2 ποτηράκι του κρασιού
  • κρατάμε τα κοτσάνια απο το μάραθο και το μαϊντανό


Οδηγίες


recipe image
1.
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα αδειάζουμε.
recipe image
2.
Το κολοκυθάκι μας το κόβουμε στην μέση αν είναι μεγάλο.
recipe image
3.
Κόβουμε καπάκια και αδειάζουμε και τις πατάτες.
recipe image
4.
Αδειάζουμε το εσωτερικό απο τις ντομάτες, από τις πατάτες και από τα κολοκυθάκια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με το ντοματοπολτό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το χυλό αυτό σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπερι, ρίγανη, το ρύζι μας και ανακατεύουμε καλά.
Το μιγμα μας πρέπει να είναι λίγο αραιό γι αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λαδάκι ή λίγο νεράκι.
    recipe image
    5.
    Γεμίζουμε τα λαχανικά μας τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις, πρώτα τις πατάτες, μετά τις πιπεριες, τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
    Πριν βάλουμε όμως τα γεμιστά μας στην κατσαρόλα στρώνουμε τον πάτο της με τα κοτσάνια που έχουμε κρατήσει.
      recipe image
      6.
      Προσθέτουμε νεράκι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με το καπάκι την κατσαρόλα μας.
      Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για μίση ώρα περίπου.



        Πηγή: sintagespareas.gr

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου