Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γρανίτα φράουλα


Συστατικά

·                                 1 κιλό φράουλες
·                                 1 ποτήρι ζάχαρη
·                                 1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
·                                 1-2 βανίλιες
·                                 1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

1.      Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
2.      Τις λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
3.      Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
4.      Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες.
5.      Ανακατεύουμε ανάλαφρα.
6.      Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, σερβίρουμε την γρανίτα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μοιάζει με αυτή που αγοράζουμε από τα θέατρα.
Για νάναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, χρησιμοποιήστε βανίλια χωρίς γλουτένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου