Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Εύκολο παγωτό κρέμα


Περιγραφή

Πανεύκολο και νόστιμο παγωτό κρέμα χωρίς αυγά.

 
Συστατικά

·                                 1 κονσέρβα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα 397γρ.
·                                 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος 30% των 200ml
·                                 400ml γάλα φρέσκο κανονικό
·                                 2-3 φιαλίδια βανίλια σε σκόνη


 
Οδηγίες

1.      Αναμιγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
2.      Αφου τελειώσουμε την ανάμιξη, βάζουμε το υγρό στο ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει, για να σφίξει, καλύτερα στην παγωτομηχανή μας.
3.      Στη συνέχεια, το δουλεύουμε στην μηχανή για 45 λεπτά περίπου, βάζουμε τον κάδο με το παγωτό στην κατάψυξη για 5-10 ώρες να σφίξει και στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε το παγωτό μας περισσότερο παχύ, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα της κρέμας γάλακτος, ελαττώνοντας ανάλογα την ποσότητα απο το γάλα. Αν ο κάδος μας είναι αρκετά παγωμένος, μπορούμε να τοποθετήσουμε τα υλικά μας απ' ευθείας απο το μίξερ, οπότε έχοντας τα υλικά, είμαστε σε θέση σε χρόνο 2 ωρών περίπου, να προσφέρουμε νόστιμο παγωτό κρέμα. Είναι δυνατόν να προσθέσουμε μπισκότα, κομματάκια σοκολάτα ή φρούτα, αλλά πρέπει να το κάνουμε 1-2 λεπτά πριν το βγάλουμε απο την παγωτομηχανή μας. Αυτή η συνταγή είναι πολύ δημοφιλής, έχω όμως προσαρμόσει τα υλικά σύμφωνα με τα υπάρχοντα στο Ελληνικό Εμπόριο. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου