Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Καρμπονάρα












Συστατικά
·                                 500 γρ. linguine
·                                 100 γρ. μπέικον
·                                 1 φλυτζ. καφέ κρασί λευκό
·                                 2 αβγά
·                                 150 γρ. παρμεζάνα
·                                 αλάτι, πιπέρι
·                                 100ml. κρέμα γάλακτος
·                                 αλάτι χοντρό
·                                 πιπέρι φρέσκο
Βάζουμε τα linguine να βράσουν για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.

Ταυτόχρονα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι. 

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα. 

Αν δείτε ότι πήζει αρκετά προσθέστε λίγο νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγο χρόνο ακόμα.

Σερβίρουμε πουδράροντας λίγο παρμεζάνα.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου