Συστατικά
· ζύμη κρέπας:
· 125 χλ. γάλα
· 60 γρ. αλεύρι
· 10 χλ. σπορέλαιο
· 1 αβγό
· αλάτι
· γέμιση:
· 100 γρ. φέτα
· 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
· 50 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ τυριού
· 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
· 100 γρ. γραβιέρα
· 100 γρ. κεφαλοτύρι
· άνηθο
· μοσχοκάρυδο
· σάλτσα μπεσαμέλ τυριού:
· 30 γρ. βούτυρο
· 30 γρ. αλεύρι
· 250 χλ. γάλα φρέσκο
· 60 γρ. κεφαλογραβιέρα
· αλάτι, πιπέρι
· μοσχοκάρυ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Φτιάχνουμε τις κρέπες:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Περνάμε τη ζύμη από σουρωτήρι. Κάνουμε τις κρέπες σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο μείγμα για να γίνουν λεπτές. Τις αποσύρουμε και τις βάζουμε σε μία σχαρίτσα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά τα μυρωδικά. Τρίβουμε όλα τα τυριά και θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αφού φτιάξουμε και τη μπεσαμέλ
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ τυριού:
Βάζουμε το βούτυρό μας σε ένα τηγανάκι, μόλις λιώσει τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύντας διαρκώς, τραβώντας από τη φωτιά ανά διαστήματα για να μή καεί, για περίπου 2-3 λεπτά. Μόλις το μίγμα έχει πάρει ένα ξανθό χρώμα είναι έτοιμο. Προσθέτουμε χλιαρό γάλα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μία αραιή μπεσαμέλ. Μόλις η μπεσαμέλ πήξει απόσύρουμε, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη γέμιση όσο μπεσαμέλ λέει η συνταγή και ανακατεύουμε.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε σχήμα πούρου ή τις διπλώνουμε, με τη γέμιση μέσα .
Στρώνουμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, λίγο τυρί και ανάβουμε το grill του φούρνου μας και βάζουμε ψιλά το ταψάκι μας και σε δυνατή φωτιά να γκρατιναριστει, δηλαδη να πάρει αυτό το υπεροχο καφετί χρώμα η σάλτσα από πάνω και είμαστε έτοιμοι.
Μικρά μυστικά: Η θερμοκρασία του τηγανιού δε πρέπει να είναι πολύ υψηλή όταν ρίχνουμε μέσα το μίγμα της κρέπας.
Φτιάχνουμε τις κρέπες:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Περνάμε τη ζύμη από σουρωτήρι. Κάνουμε τις κρέπες σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο μείγμα για να γίνουν λεπτές. Τις αποσύρουμε και τις βάζουμε σε μία σχαρίτσα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά τα μυρωδικά. Τρίβουμε όλα τα τυριά και θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αφού φτιάξουμε και τη μπεσαμέλ
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ τυριού:
Βάζουμε το βούτυρό μας σε ένα τηγανάκι, μόλις λιώσει τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύντας διαρκώς, τραβώντας από τη φωτιά ανά διαστήματα για να μή καεί, για περίπου 2-3 λεπτά. Μόλις το μίγμα έχει πάρει ένα ξανθό χρώμα είναι έτοιμο. Προσθέτουμε χλιαρό γάλα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά για να γίνει μία αραιή μπεσαμέλ. Μόλις η μπεσαμέλ πήξει απόσύρουμε, προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη γέμιση όσο μπεσαμέλ λέει η συνταγή και ανακατεύουμε.
Τυλίγουμε τις κρέπες σε σχήμα πούρου ή τις διπλώνουμε, με τη γέμιση μέσα .
Στρώνουμε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, λίγο τυρί και ανάβουμε το grill του φούρνου μας και βάζουμε ψιλά το ταψάκι μας και σε δυνατή φωτιά να γκρατιναριστει, δηλαδη να πάρει αυτό το υπεροχο καφετί χρώμα η σάλτσα από πάνω και είμαστε έτοιμοι.
Μικρά μυστικά: Η θερμοκρασία του τηγανιού δε πρέπει να είναι πολύ υψηλή όταν ρίχνουμε μέσα το μίγμα της κρέπας.
Πηγή: clickatlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου