Μία παραδοσιακή ελληνική συνταγή
Νόστιμα και υγιεινά τα σκαλτσούνια έχουν μόνο ένα μυστικό: Όσο πιο λεπτό είναι το φύλλο που ανοίγουμε, τόσο πιο γευστικά και τραγανά γίνονται τα σκαλτσούνια.
Υλικά
* 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 2 κουταλιές μέλι
* ζάχαρη άχνη
* 1 φλιτζάνι ταχίνι
* ανθόνερο
* 3 φλυτζάνια αλεύρι
* 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
* 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
* 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μέλι στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Υλικά
* 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 2 κουταλιές μέλι
* ζάχαρη άχνη
* 1 φλιτζάνι ταχίνι
* ανθόνερο
* 3 φλυτζάνια αλεύρι
* 1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
* 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
* 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μέλι στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου