Εύκολη και νόστιμη!
Η τέλεια σοκολατίνα! Εύκολη, φανταστική στη γεύση, αφρός στην υφή. Είναι από τα γλυκά που την επόμενη ημέρα είναι ακόμα πιο ωραίο.
Υλικά:
6 αυγά
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
400 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος κρύα
80 ml λικέρ πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα φράουλας
250 γραμμ. φράουλες
40 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν. Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το λικέρ. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της. Αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια. Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας. Για τη σάλτσα φράουλας βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε. Παγώνουμε τη σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr
Υλικά:
6 αυγά
100 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
400 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος κρύα
80 ml λικέρ πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα φράουλας
250 γραμμ. φράουλες
40 γραμμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να κρεμώσουν. Ρίχνουμε στα αυγά λίγη λίγη και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία τη χλιαρή πλέον λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το λικέρ. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο μείγμα το 1/3 της χτυπημένης κρέμας και το διπλώνουμε απαλά, να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση της. Αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί και βάζουμε βραστό νερό να καλύπτει τα 3/4 της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνουμε στους 170οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω για 30΄. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το γλυκό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αν έχουμε τον χρόνο και αφήσουμε την τούρτα μία νύχτα στο ψυγείο θα γίνει τέλεια. Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατίνα σε τουρτιέρα και σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα φράουλας. Για τη σάλτσα φράουλας βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες με την άχνη και τις πολτοποιούμε. Παγώνουμε τη σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου