Συστατικά
· 1 κιλό συκώτι σε φέτες
· 4 φύλλα δάφνη
· 1 μπουκάλι ρετσίνα
· 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες
· 1 κρασοπότηρο λάδι
· 1 κουταλάκι αλάτι
· 10 κόκκους μαυρο πιπέρι
Οδηγίες
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο που ήδη έχει καεί καλά στην εστία, ρίχνουμε το συκώτι
2. Μόλις πάρει κρούστα από το ένα μέρος (σε 2 λεπτά περίπου),το γυρίζουμε κι από την άλλη.
3. Σε 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τις ροδέλλες κρεμμυδιού κι ένα φλυτζάνι τσαγιού ρετσίνα.
4. Μετά από 10 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε το λάδι, την υπόλοιπη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει .
5. Θάναι έτοιμο αφού πιεί τη ρετσίνα και μείνει μιά σάλτσα
6. Εννοείται το τηγάνι ή η κατσαρόλα, σε όλη τη διαδικασία, θα είναι με το καπάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου